Du må være logget inn for å se videoen
Logg inn eller registrer deg for å se treningsvideoen.

 

Uke 3: Livsglede & Mindfulness på følelser

Fra et mindfulness perspektiv er livsglede et av aspektene ved sinnets natur. Dette betyr at du er født med en naturlig glede over å være levende og at dette alltid er til stede som en iboende mulighet. Vi er så vant til det motsatte, det vil si at livsglede er et produkt av spesielle hendelser og omstendigheter, at vi stort sett har tatt dette for å være en sannhet – og lagt opp livet deretter.

Som en følge av dette jakter vi etter det gode liv utenfor oss selv og tilegner oss flere og flere ting, og søker stadig mer ekstreme opplevelser – og blir egentlig bare mer og mer desperate. Vi skiller det ikke mellom den gleden som er betinget av ytre årsaker og den gleden som er naturlig iboende, gleden over å være.

Mindfulness på følelser

Mindfulness på følelser innebærer å bli oppmerksom på følelsene fra øyeblikk til øyeblikk, og så møte dem med sinnslikevekt. En god følelse gjenkjennes som en god følelse, og det er det. En dårlig følelse gjenkjennes som en dårlig følelse, og det er det, og det samme med nøytrale følelser. Alt gjenkjennes som det det er. Gjennom dette lærer vi å møte gode og dårlige følelser med samme sinn. Dette kan sammenlignes med å bryte en forbannelse. Det åpner opp en helt ny dimensjon til det å leve. Først da kan vi begynne å snakke om å velge fritt. Det er ikke lenger følelsene som velger for deg, men du som velger fra et dypere sted i deg enn følelsesmessige stemninger.