Du må være logget inn for å se videoen
Logg inn eller registrer deg for å se treningsvideoen.

Uke 1: Hva er mindfulness?

Denne uken lærer du to ting:

  • Hva er mindfulness?
  • Hvordan gjøre mindfulness-øvelsene ”mindfulness på pust” og ”kroppsskanning?”

Jeg forklarer hva mindfulness er med utgangspunkt i én setning: ”Bevisst tilstedeværelse, i øyeblikket, uten dom og vurdering.” Én enkelt setning, men en livsreise for å virkelig forstå alt hva den innebærer.

Når jeg lærer bort selve teknikken, så legger jeg vekt på de 4 stegene i mindfulness trening:

1: Kropp

Kropp og sinn er to sider av samme sak. Alt som skjer i kroppen påvirker sinnet, og alt som skjer i sinnet påvirker kroppen. Derfor er det et veldig godt utgangspunkt for mindfulness trening at kroppen er balansert og avslappet.

2: Pust

Oppmerksomheten vår trenger én ting å konsentrere seg om for å unngå å vandre fra det ene til det andre. Pusten er et veldig bra anker for oppmerksomheten, siden den er med oss så lenge vi lever og uansett hvor vi er.

Hold oppmerksomheten på pusten. Det er så enkelt som kun å legge merke til at du puster inn og ut. Dette er vår viktigste oppgave under treningen.

3: Forstyrrelser

Etter en stund vil du oppdage at du ikke lenger legger merke til pusten, men er opptatt med en eller annen form for forstyrrelser: tanker, følelser, lyder, lukter, etc. Det er helt naturlig – ingen grunn til bekymring! Med bestemthet og vennlighet, vend oppmerksomheten tilbake til pusten.

4: Smil

Vi sitter ned med et lite smil, mest av alt et indre smil. Nesten som om du smiler til dine egne tanker og følelser. Det kan høres litt rart ut, men prøv.

Oppgaver til neste uke:

  • 20 min pusteøvelser hver dag.
  • 1 kroppsscanning i løpet av uken.