Du må være logget inn for å se videoen
Logg inn eller registrer deg for å se treningsvideoen.

Trinn 1 – De aller fleste av oss er slaver av våre egne sinn. Vi prøver å konsentrere oss, men blir distrahert. Vi prøver å holde stresset på avstand, men ender opp i tidsklemme og søvnløse netter. Vi prøver å finne indre ro, men bruker mer tid på å bekymre oss enn på å nyte øyeblikket.

Vi er enige om at det smart å trene kroppen. Etter hvert er vi blitt enige om at det er en god ide å spise sunt også. Men hva med å trene sinnet?

Mindfulness trening handler om å trene sinnet. Hvis sinnet ditt er i uorden. Hvis det er utrent, udisiplinert eller flakkende, så lever du i indre konflikt. Det er ikke noe godt å være bærer av et kaotisk sinn. Alt du opplever som vondt eller problematisk i livet har sitt grunnlag i at sinnet ditt er utrent. Så viktig er det å trene sinnet.

En vanlig definisjon på mindfulness er fullstendig tilstedeværelse i øyeblikket. Dette handler om å forankre oppmerksomheten i det som skjer her og nå, og ikke i fortid og fremtid som vi har som vane. Å trene sinnet til å være tilstede her og nå innebærer mange fordeler. Det er svært stressreduserende, fører til økt konsentrasjon og prestasjon, og gjør det lettere å nå inn til ditt kreative potensiale.

Skillet mellom vanlig erfaring og mindfulness er egentlig ganske subtilt. Mens du i din vanlige erfaring opplever deg som å være midt i din egen strøm av tanker og opplevelser, så er du under mindfulness trening et vitne til den samme erfaringen – du er ikke i erfaringen, men du er klar over den, du legger kun merke til den.

I det øyeblikket du begynner å være et vitne til dine egne tankeprosesser, i stedet for å være en del av dem, så skjer det noe rart – tankene begynner å løsne grepet om deg. De mister kraften sin. I stedet begynner du å erfare dem som sinnets naturlige funksjon. Tanker kommer og går helt av seg selv, på samme måte som bølgene slår opp mot stranden, igjen og igjen, helt av seg selv, i en naturlig bevegelse.